Produktai kuriuos galima liofilizuoti
Galima liofilizuoti įvairiausius produktus. Jei planuojate gamybą, Jums bus įdomi informacija apie liofilizuotų maisto produktų savybes, jų laikymo sąlygas – pateikiame ją.
Kai kurių liofilizuotų produktų charakteristikos ir laikymo sąlygos
Sudėtis: jautienos mėsa
Organoleptinės savybės:
Spalva: tamsaus kremo.
Kvapas: tipiškas jautienos, be priemaišų.
Skonis: tipiškas jautienos
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 4%
Galiojimas: 12 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.
Sudėtis: veršienos mėsa be odos, riebalų ir matomų sausgyslių, virta, pjaustyta, liofilizuota.
Organoleptinės savybės:
Spalva: tamsaus kremo.
Kvapas: tipiškas veršienos, be priemaišų.
Skonis: tipiškas veršienos.
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 4%
Galiojimas: 12 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.
Sudėtis: vištienos mėsa be odos, riebalų ir sausgyslių, virta, pjaustyta, liofilizuota. Liofilizuotos vištienos krūtinėlės sudėtis: rinktinė vištienos krūtinėlė, virta, pjaustyta, liofilizuota.
Organoleptinės savybės:
Spalva: šviesaus kremo.
Kvapas: tipiškas vištienos, be priemaišų.
Skonis: tipiškas vištienos.
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 4%
Galiojimas: 12 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.
Sudėtis: kalakutienos mėsa be odos, riebalų ir sausgyslių, virta, pjaustyta, liofilizuota.
Organoleptinės savybės:
Spalva: šviesaus kremo.
Kvapas: tipiškas kalakutienos, be priemaišų.
Skonis: tipiškas kalakutienos.
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 4%
Galiojimas: 12 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.
Sudėtis: menkės file be odos, virta, pjaustyta, liofilizuota.
Organoleptinės savybės:
Spalva: tamsaus kremo.
Kvapas: tipiškas žuvies, be priemaišų.
Skonis: tipiškas menkės.
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 4%
Galiojimas: 12 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.
Sudėtis: rinktiniai saldieji kukurūzai, plauti, blanširuoti, liofilizuoti.
Organoleptinės savybės:
Spalva: tipiška geltona.
Kvapas: tipiška, be priemaišų.
Skonis: tipiškas kukurūzų.
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 5%
Galiojimas: 18 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.
Liofilizuoti žalieji žirneliai
Sudėtis: rinktiniai žalieji žirneliai (pvz., Pisum Sativum), plauti, blanširuoti, liofilizuoti.
Organoleptinės savybės:
Spalva: šviesiai žalia/žalia.
Kvapas: tipiška, be priemaišų.
Skonis: tipiškas žaliųjų žirnelių.
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 5%
Galiojimas: 18 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.
Liofilizuoti raudonieji serbentai
Sudėtis: rinktiniai raudonieji serbentai, plauti, liofilizuoti.
Organoleptinės savybės:
Spalva: šviesiai raudona/raudona.
Kvapas: tipiška, be priemaišų.
Skonis: tipiškas raudonųjų serbentų.
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 5%
Galiojimas: 18 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.
Sudėtis: krevetės, nuluptos, virtos, liofilizuotos.
Organoleptinės savybės:
Spalva: šviesiai rožinė
Kvapas: tipiškas, be priemaišų.
Skonis: tipiškas krevečių.
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 4%
Galiojimas: 12 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.
Sudėtis: rinktinės braškės (pvz., Fragaria spp. Camarosa), pjaustytos, liofilizuotos.
Organoleptinės savybės:
Spalva: raudona.
Kvapas: tipiškas, be priemaišų.
Skonis: tipiškas braškių.
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 4%
Mikrobiologinės charakteristikos:
Bendras mikroorganizmų skaičius: <100.000.
Enterobakterijos: <300.
E.coli (1g): nėra.
Mielės: <300
Staph. aureus: <10.
Salmonella (25g): nėra.
Galiojimas: 24 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.
Sudėtis: rinktinės avietės, liofilizuotos.
Organoleptinės savybės:
Spalva: raudona.
Kvapas: tipiškas, be priemaišų.
Skonis: tipiškas aviečių.
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 4%
Mikrobiologinės charakteristikos:
Bendras mikroorganizmų skaičius: <100.000.
Enterobakterijos: <300.
E.coli (1g): nėra.
Mielės: <300
Staph. aureus: <10.
Salmonella (25g): nėra.
Galiojimas: 24 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.
Sudėtis: rinktinės spanguolės (Vaccinum arboreum), liofilizuotos.
Organoleptinės savybės:
Spalva: raudona.
Kvapas: tipiškas, be priemaišų.
Skonis: tipiškas spanguolių.
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 5%
Mikrobiologinės charakteristikos:
Bendras mikroorganizmų skaičius: <100.000.
Enterobakterijos: <300.
E.coli (1g): nėra.
Mielės: <300
Staph. aureus: <10.
Salmonella (25g): nėra.
Galiojimas: 24 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.
Sudėtis: rinktiniai svogūnai (pvz., Allium cepa L.), plauti, nulupti, supjaustyti ir liofilizuoti.
Organoleptinės savybės:
Spalva: balta/baltai gelsva.
Kvapas: tipiškas, be priemaišų.
Skonis: tipiškas svogūnų.
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 5%
Galiojimas: 18 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.
Sudėtis: rinktiniai cukinijos (pvz., Cucurbita spp.), plautos, supjaustytos ir liofilizuotos.
Organoleptinės savybės:
Spalva: šviesiai žalia, gelsva.
Kvapas: tipiškas, be priemaišų.
Skonis: tipiškas cukinijų.
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 4%
Galiojimas: 18 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.
Sudėtis: rinktinės mėlynės (Vaccinium myrtillus), liofilizuotos.
Organoleptinės savybės:
Spalva: juoda/tamsiai violetinė.
Kvapas: tipiškas, be priemaišų.
Skonis: tipiškas mėlynių.
Cheminė charakteristika:
Drėgmė: max 5%
Mikrobiologinės charakteristikos:
Bendras mikroorganizmų skaičius: <100.000.
Enterobakterijos: <300.
E.coli (1g): nėra.
Mielės: <300
Staph. aureus: <10.
Salmonella (25g): nėra.
Galiojimas: 24 mėn.
Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.