Produktai kuriuos galima liofilizuoti

Galima liofilizuoti įvairiausius produktus. Jei planuojate gamybą, Jums bus įdomi informacija apie liofilizuotų maisto produktų savybes, jų laikymo sąlygas – pateikiame ją.

Kai kurių liofilizuotų produktų charakteristikos ir laikymo sąlygos

 

Liofilizuota jautiena

Sudėtis: jautienos mėsa

Organoleptinės savybės:

Spalva: tamsaus kremo.

Kvapas: tipiškas jautienos, be priemaišų.

Skonis: tipiškas jautienos

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 4%

Galiojimas: 12 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.

Liofilizuota veršiena

Sudėtis: veršienos mėsa be odos, riebalų ir matomų sausgyslių, virta, pjaustyta, liofilizuota.

Organoleptinės savybės:

Spalva: tamsaus kremo.

Kvapas: tipiškas veršienos, be priemaišų.

Skonis: tipiškas veršienos.

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 4%

Galiojimas: 12 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.

Liofilizuota vištiena

Sudėtis: vištienos mėsa be odos, riebalų ir sausgyslių, virta, pjaustyta, liofilizuota. Liofilizuotos vištienos krūtinėlės sudėtis: rinktinė vištienos krūtinėlė, virta, pjaustyta, liofilizuota.

Organoleptinės savybės:

Spalva: šviesaus kremo.

Kvapas: tipiškas vištienos, be priemaišų.

Skonis: tipiškas vištienos.

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 4%

Galiojimas: 12 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.

Liofilizuota kalakutiena

Sudėtis: kalakutienos mėsa be odos, riebalų ir sausgyslių, virta, pjaustyta, liofilizuota.

Organoleptinės savybės:

Spalva: šviesaus kremo.

Kvapas: tipiškas kalakutienos, be priemaišų.

Skonis: tipiškas kalakutienos.

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 4%

Galiojimas: 12 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.

Liofilizuota menkė

Sudėtis: menkės file be odos, virta, pjaustyta, liofilizuota.

Organoleptinės savybės:

Spalva: tamsaus kremo.

Kvapas: tipiškas žuvies, be priemaišų.

Skonis: tipiškas menkės.

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 4%

Galiojimas: 12 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.

 Liofilizuoti kukurūzai

Sudėtis: rinktiniai saldieji kukurūzai, plauti, blanširuoti, liofilizuoti.

Organoleptinės savybės:

Spalva: tipiška geltona.

Kvapas: tipiška, be priemaišų.

Skonis: tipiškas kukurūzų.

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 5%

Galiojimas: 18 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.

 Liofilizuoti žalieji žirneliai

Sudėtis: rinktiniai žalieji žirneliai (pvz., Pisum Sativum), plauti, blanširuoti, liofilizuoti.

Organoleptinės savybės:

Spalva: šviesiai žalia/žalia.

Kvapas: tipiška, be priemaišų.

Skonis: tipiškas žaliųjų žirnelių.

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 5%

Galiojimas: 18 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.

 Liofilizuoti raudonieji serbentai

Sudėtis: rinktiniai raudonieji serbentai, plauti, liofilizuoti.

Organoleptinės savybės:

Spalva: šviesiai raudona/raudona.

Kvapas: tipiška, be priemaišų.

Skonis: tipiškas raudonųjų serbentų.

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 5%

Galiojimas: 18 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.

Liofilizuotos krevetės

Sudėtis: krevetės, nuluptos, virtos, liofilizuotos.

Organoleptinės savybės:

Spalva: šviesiai rožinė

Kvapas: tipiškas, be priemaišų.

Skonis: tipiškas krevečių.

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 4%

Galiojimas: 12 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.

Liofilizuotos braškės

Sudėtis: rinktinės braškės (pvz., Fragaria spp. Camarosa), pjaustytos, liofilizuotos.

Organoleptinės savybės:

Spalva: raudona.

Kvapas: tipiškas, be priemaišų.

Skonis: tipiškas braškių.

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 4%

Mikrobiologinės charakteristikos:

Bendras mikroorganizmų skaičius: <100.000.

Enterobakterijos: <300.

E.coli (1g): nėra.

Mielės: <300

Staph. aureus: <10.

Salmonella (25g): nėra.

Galiojimas: 24 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.

Liofilizuotos avietės

Sudėtis: rinktinės avietės, liofilizuotos.

Organoleptinės savybės:

Spalva: raudona.

Kvapas: tipiškas, be priemaišų.

Skonis: tipiškas aviečių.

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 4%

Mikrobiologinės charakteristikos:

Bendras mikroorganizmų skaičius: <100.000.

Enterobakterijos: <300.

E.coli (1g): nėra.

Mielės: <300

Staph. aureus: <10.

Salmonella (25g): nėra.

Galiojimas: 24 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.

Liofilizuotos spanguolės

Sudėtis: rinktinės spanguolės (Vaccinum arboreum), liofilizuotos.

Organoleptinės savybės:

Spalva: raudona.

Kvapas: tipiškas, be priemaišų.

Skonis: tipiškas spanguolių.

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 5%

Mikrobiologinės charakteristikos:

Bendras mikroorganizmų skaičius: <100.000.

Enterobakterijos: <300.

E.coli (1g): nėra.

Mielės: <300

Staph. aureus: <10.

Salmonella (25g): nėra.

Galiojimas: 24 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.

Liofilizuoti svogūnai

Sudėtis: rinktiniai svogūnai (pvz., Allium cepa L.), plauti, nulupti, supjaustyti ir liofilizuoti.

Organoleptinės savybės:

Spalva: balta/baltai gelsva.

Kvapas: tipiškas, be priemaišų.

Skonis: tipiškas svogūnų.

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 5%

Galiojimas: 18 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.

Liofilizuotos cukinijos

Sudėtis: rinktiniai cukinijos (pvz., Cucurbita spp.), plautos, supjaustytos ir liofilizuotos.

Organoleptinės savybės:

Spalva: šviesiai žalia, gelsva.

Kvapas: tipiškas, be priemaišų.

Skonis: tipiškas cukinijų.

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 4%

Galiojimas: 18 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.

Liofilizuotos mėlynės

Sudėtis: rinktinės mėlynės (Vaccinium myrtillus), liofilizuotos.

Organoleptinės savybės:

Spalva: juoda/tamsiai violetinė.

Kvapas: tipiškas, be priemaišų.

Skonis: tipiškas mėlynių.

Cheminė charakteristika:

Drėgmė: max 5%

Mikrobiologinės charakteristikos:

Bendras mikroorganizmų skaičius: <100.000.

Enterobakterijos: <300.

E.coli (1g): nėra.

Mielės: <300

Staph. aureus: <10.

Salmonella (25g): nėra.

Galiojimas: 24 mėn.

Laikymo sąlygos: vėsioje (temp. <250C) sausoje patalpoje (rekomenduojama drėgmė <78%), nepažeistoje pakuotėje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Vengti laikymo sąlygų kaitos.